Κανονισμός Ακαδημίας

sima-akadimias

ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ

 

Τμήμα     5 – 7 ΕΤΩΝ     (bambini αγόρια – κορίτσια)

Τμήμα    8 – 9  ΕΤΩΝ     (junior αγοριών – κοριτσιών )

Τμήμα  10 – 12 ΕΤΩΝ   (mini αγόρια – κορίτσια)

Τμήμα  13 – 14 ΕΤΩΝ   (προπαιδικό – πκορασίδες)

Τμήμα  15 –  16 ΕΤΩΝ   (παιδικό – κορασίδες)

Τμήμα  17 – 1 8 ΕΤΩΝ   (εφηβικό – νεανίδες)

 

Ο καθορισμός των ομάδων γίνεται κύρια με βάση την ηλικία, τα τμήματα συμμετοχής και κατά δεύτερο λόγο το αγωνιστικό επίπεδο δεξιότητας των παιδιών στο basketball . Παιδιά που έχουν μεγαλύτερη πρόοδο και έχουν τη δυνατότητα να κάνουν προπονήσεις σε μεγαλύτερα ηλικιακά τμήματα θα τους δίνεται η δυνατότητα να προπονηθούν και εκεί, χωρίς όμως να αφήνουν το βασικό τμήμα στο οποίο ανήκουν . Κάθε παιδί θα έχει τη δική του καρτέλα αξιολόγησης που θα ενημερώνεται από τον προπονητή του και θα είναι διαθέσιμη στο γονέα/συνοδό.

Η μηνιαία συνδρομή περιλαμβάνει:

 • Τη γνώση και την εξάσκηση του αθλητή / αθλήτριας, γύρω από τα μυστικά του Μπάσκετ.
 • Τη  συμμετοχή του αθλητή / αθλήτριας, στις προπονήσεις, έστω και με μία παρουσία/μήνα.
 • Τη συμμετοχή του αθλητή / αθλήτριας, στις δραστηριότητες της Ακαδημίας.

Η μηνιαία συνδρομή δεν περιλαμβάνει:

 • Την υποχρεωτική αγωνιστική συμμετοχή του αθλητή / αθλήτριας, σε αγώνες.


ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗΣ

Η προπόνηση στα παραπάνω τμήματα έχει διάρκεια τουλάχιστο μία ώρα με μέγιστο δύο ώρες . Η οργανωμένη και καλά δομημένη προπόνηση θα βοηθήσει ώστε να εκμεταλλευτούν τα παιδιά στο έπακρο το χρόνο αυτό για να διασκεδάσουν αλλά και να μάθουν συγχρόνως. Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα είναι 3 φορές για κάθε τμήμα παιδιών . Η ώρα της προπόνησης θα καθορίζεται από τον προπονητή και οι αθλητές/τριες θα πρέπει να προσέρχονται στην προπόνηση 10 λεπτά πιο μπροστά.

ΑΓΩΝΕΣ

Οι αγώνες ορίζονται από την Ακαδημία.

ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ

Οι αθλητές/τριες των ακαδημιών θα πρέπει να ντύνονται με τα ρούχα της ακαδημίας. Η ομοιομορφία  στις προπονήσεις και στους αγώνες θα κάνει πιο ωραία την προπόνηση των παιδιών.

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ

 Οι μετακινήσεις των παιδιών στους χώρους αθλήσεως και αγώνων θα γίνονται με ευθύνη των γονέων/συνοδών.

ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

Οι προπονητές των ακαδημιών μπάσκετ θα πρέπει να ντύνονται με τα ρούχα της ακαδημίας. Οι προπονητές των ακαδημιών μπάσκετ είναι έμπειροι , επιμορφωμένοι με μεγάλη αγάπη για τα παιδιά , και το basketball. Οι εμπειρίες τους τόσο σαν παίκτες όσο και ως προπονητές θα βοηθήσουν τα παιδιά να χαρούν και να μάθουν το άθλημα που όλοι αγαπάμε. Η αγάπη τους για τα παιδιά και το basketball θα δώσει στα παιδιά την ώθηση που χρειάζονται για να αθλούνται από μικρά και για πάρα πολλά χρόνια. Οι προπονητές μας θα δίνουν κάθε μέρα τον καλύτερό τους εαυτό για το καλό των παιδιών.

ΠΑΡΟΧΕΣ

 • Ολιγομελή τμήματα
 • Έκπτωση 20% στη μηνιαία συνδρομή στα αδέρφια
 • Προπονήσεις με σύγχρονες μεθόδους-εξοπλισμούς-προγράμματα
 • Ειδικό πρόγραμμα αξιολόγησης αθλητών με ατομικές καρτέλες και ενημέρωση των γονέων/συνοδών ανά τακτά χρονικά διαστήματα
 • Συμμετοχή σε τουρνουά
 • Κάλυψη ιατρικής περίθαλψης μέσω της Ακαδημίας ανά αθλητή με ατομικό καρτελάκι ασφάλισης
 • Σεμινάρια θεωρητικής κατάρτισης και video-προβολές με την παροχή των απαιτούμενων υλικών για κάθε αθλητή ξεχωριστά
 • Υποτροφία στους μαθητές/τριες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (γενικός βαθμός 19,5) με πλήρη κάλυψη της εγγραφής και ενασχόλησής τους στην Ακαδημία
 • Ειδικές εκπτώσεις & προσφορές από επιλεγμένα καταστήματα
 • Ειδικές τιμές σε πολύτεκνες οικογένειες


ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ

Τα παιδιά της ακαδημίας basketball οφείλουν να έρχονται σε όλες τις καθορισμένες από τον coach προπονήσεις. Οι αθλητές/τριες μας θα πρέπει να τρέφονται υγιεινά και να συμπεριλαμβάνουν στα γεύματά τους, πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, ασβέστιο, βιταμίνες, για μια ισορροπημένη διατροφή. Να έχουν πάρει ένα μικρό γεύμα πριν την προπόνηση.

Ούτε το άδειο ούτε το πολύ γεμάτο στομάχι βοηθάει στην προπόνηση.

Οι αθλητές/τριες μας θα πρέπει να ακούνε και να συμβουλεύονται τον coach στη διάρκεια της προπόνησης. Η προσοχή τους θα πρέπει να είναι στραμμένη μόνο στον coach και στις ασκήσεις ή στα παιχνίδια που θα εκτελούν.

Θεωρείται καλό να ειδοποιείται ο προπονητής όταν το παιδί θα λείπει από την προπόνηση. Σε περίπτωση που το παιδί θα λείπει επανειλημμένα ο coach θα επικοινωνεί με τον κηδεμόνα.

Οι αθλητές/τριες μας  θα πρέπει να είναι καλοί και συνεπείς μαθητές.

Το basketball δεν πηγαίνει πίσω τον αθλητή/τρια στα μαθήματα , αντίθετα φτιάχνει πιο έξυπνα , πιο συνεπή και πιο υγιή παιδιά, με έμφαση τη γρήγορη σκέψη.

Γι αυτό και η πρόοδος του αθλητή/τριας στο σχολείο είναι για μας απαραίτητη και επιβραβεύσιμη.

Οι αθλητές/τριες μας θα πρέπει να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του συλλόγου, στις γιορτές, στις βραβεύσεις, στους αγώνες των ομάδων δίνοντας δύναμη και κουράγιο στους συναθλητές τους, να συνεχίζουν το δύσκολο έργο τους.

Επισήμανση

 Η ενημέρωση των γονέων/συνοδών από τους προπονητές της Ακαδημίας θα γίνεται κάθε Τετάρτη στις 18:00

Η συγκέντρωση των γονέων/συνοδών θα γίνεται κάθε τελευταία Τετάρτη του μήνα στις 18:00

Τα δελτία των αθλητών σε καμία περίπτωση δεν κρατούνται από την Ακαδημία και είναι προς διάθεση των γονέων  όποτε ζητηθούν.

Ο κανονισμός λειτουργίας της ακαδημίας θα αλλάζει και θα τροποποιείται ανάλογα με τις ανάγκες και τις νέες συνθήκες που θα δημιουργούνται στο χώρο.